2 személyre
- 2 pisztráng(egyenként kb. 25 dkg. ),
- 1 vöröshagyma,
- 2 citrom,
-- olívaolaj, ( ha nincs jó a napraforgó olaj is )
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só,
- bors,
-szárított borsikafű.
A hagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, 1 citromot szintén szeletekre vágunk,
-1 citromnak kiszorítjuk a levét.
-A halakat megmossuk, szárazra töröljük, majd kívül belül sózzuk, borsozzuk és megszórjuk borsikafűvel.
- A halak mindkét oldalát 6-7 helyen srégen beirdaljuk, a vágásokba félbevágott citromszeleteket teszünk.
- A megmaradt citromszeleteket, a hagymaszeleteket és a petrezselyem felét a hasüregekbe tesszük, kívül-belül meglocsoljuk olajjal és citromlével.
- A halakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, rászórjuk a megmaradt, felaprózott petrezselyemzöldet és forró sütőben, 20-25 percig sütjük. Kivesszük, 5 percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk.
Melegítsd elő a sütőt. A lazacot szórd meg a fűszerekkel: a sóval, borssal, kakukkfűvel. A póréhagymát karikázd fel, szórd a tálba, és fektesd rá a lazacszeleteket. A zöldségkock...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHa fagyasztott hallal dolgozunk, akkor olvasszuk ki! Leöblítjük a lazacot, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. Szójaszósszal átdörzsöljük. Megszórjuk citromborssal. 220 fok...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA halfilét kockázd fel nagyobb darabokra. Egy tálban keverd össze a lisztet a sóval, borssal. A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe. Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halszeleteket fel órára besózzuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük. Félretesszük. A szalonnát zsírjára pirítjuk, megfonnyasztjuk rajta a hagymát, a tűzről lehúzva me...
Elkészítési idő: 1,10 óra Nehézség: Könnyű