menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkeszárny csipősen


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


- 1 kg csirkeszárny
-só,bors ,
-5 kanál olaj
-méz kb 250 g
-6-8 evőkanál ketchup
-1 evőkanál erős pista
-5 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


lehetőleg frissen vásárolt csirkeszárnyakat megmosom, lecsöpögtetem róla a vizet.
Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pistát, a zúzott fokhagymát.
A csirkeszárnyakat sózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tűzálló tálba. A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra és 220 fokon, légkeveréses programon kb. egy óráig sütjük. Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba őket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére.
Sütés előtt hagyhatjuk állni a pácban, hűtőben 1-2 órát, de anélkül is, egyből süthetjük.

Ehetjük krumplipürével, arra rászedve a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt.
Más körettel, pl. salátával, sült burgonyával is nagyon-nagyon finom.

 Csirkeszárny csipősen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos kijevi csirke
Sajtos kijevi csirke

A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában bevágjuk mindet, és szétnyitjuk. A szeleteket leterítjük folpakkal, és kissé kiklopfoljuk. A közepükre halmozzuk a sajtkré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Csirkemell,tejfölös ,fokhagymás bundába
Csirkemell,tejfölös ,fokhagymás bundába

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Dubarry cs.mell
Dubarry cs.mell

A csirkemellet kettészedjük, kiszedjük belőle az inakat, majd félbevágjuk, és kiklopfoljuk őket. Picit sózzuk meg a húsokat. Az előkészített csirkemelleket egy evőkanálnyi zsíron,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kijevi csirkemell
Kijevi csirkemell

A csirkemelleket középen kettévágjuk, de csak addig, hogy kitudjuk hajtani a húst. Így kapunk egy nagyobb szeletet. Ezt óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és addig a hűtőbe r...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk