1 kg piros szinű húsos paprika vagy pritamin paprika
-1 kg erős paprika
-1 kg érett paradicsom
-20 dkg jód mentes só
a paprikákat kicsumázzuk,
-a paradicsomot feldaraboljuk
-az egészet kétszer ledaráljuk
-1/2 órát főzzük,sűritjűk
én kicsit a botmixerrel pépesítettem
-bele a só ( aki akar 1 mokkáskanál nátriumbenzoatot is tehet bele )
-üvegekbe kanalazzuk
-lezárjuk
-5 percre fejre állitjuk
-másnapig pokrócban hagyom kihülni
1. A darabos/szemes hozzávalókat egy kávédarálóba teszem. Ezek: a szerecsendió néhány nagyobb darabra törve, a kardamom (hüvely nélkül, csak a magok), a szegfűszeg, a szegfűbors (a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A koriandert, római köményt, és fehér borsot, egy mozsárba teszem, és finomra töröm. 2. Hozzáadom a többi hozzávalót, alaposan elkeverem, és egy légmentesen záródó dobozba, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpaprikákat,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szemes hozzávalókat mozsárban vagy őrlőgépben porrá aprítom, fűszeres üvegbe töltöm. Előre elkészíthető, így a karácsonyi sütés idején gyorsan hozzáférhetünk. Tehetünk még hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz