-200 g babapiskóta
-250 g mascarpone
-250 g gesztenyemassza
-5 ek porcukor
-200 ml habtejszín
-200 ml feketekávé
-1.5 ek rum
-1 teáskanál cukrozatlan kakaópor (a kávéhoz)
-300 g meggybefőtt
-1.5 ek cukrozatlan kakaópor (a tetejére
--A krémhez a mascarponét egy tálba tesszük, simára keverjük, majd hozzámorzsoljuk a gesztenyemasszát, beletesszük a porcukrot, és az egészet kikeverjük.
--A tejszínből habot verünk, majd hozzáforgatjuk a gesztenyés krémhez.
--A kávét elkeverjük a rummal és a kakaó-porral.
-A babapiskótákat megmártjuk a kávéban, majd egy sorral kibéleljük egy kisebb forma alját
-. Erre jön a gesztenyés krém fele, majd megszórjuk lecsepegtetett meggybefőttel.
-Befedjük a maradék babapiskótával, végül pedig a maradék krémmel.( Én három sorosra készítettem mert volt elég piskóta és krém is )
Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap tálalásnál pedig megszórjuk a tetejét kakaó-porral.
1 liter hideg tejben belekeverjük a túrót , lassan takarèkon főzzük nem kell kevergetni , nèha picit megmozgatni , mikor feljön a sàrgàs savó , leszűrjük a túrót ( ami igazàból már...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A kekszet ledaráljuk egy késes aprítóban (aprító hiányában, egy sodrófa segítségével zúzzuk össze a kekszet). ◾️Hozzáadjuk a darált diót, a lekvárt és a narancshéjat. ▪️Ha ne...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt keverd habosra a cukrokkal és add hozzá a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a citromos krémbe. Egy ü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk és vizes kézzel golyókat formázunk belőle (kb. dió nagyságúakat). ◾️A darált kekszet és a fűszert összekeverjük és beleforgatjuk a gombócokat. ◾...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű