-2-3 db nagyobb, lehetőleg hosszúkás burgonya
--szükség szerint zsiradék a sütéshez (1 lt)
-2 db nagyobb tojás
- 5 evőkanál liszt
- szeletelt sajt
-10 dkg zsemlemorzsa
-ízlés szerint só
-ízlés szerint bors
-ízlés szerint steak fűszer (opcionális)
-A burgonyákat pucoljuk ,szeleteljük
Megmossuk, vagy kicsit áztatjuk váltott hideg vízben.
-Panírozás előtt sózzuk, esetleg borsozzuk, vagy megszórhatjuk steak fűszerrel is.
- Két szelet krumpli közzé helyezzük a sajt szeletet
- Hagyományosan liszt, tojás, morzsába panírozzuk
- Zsiradékot hevítünk. Hagyományos módon kirántjuk
-. Fogyasztható köretként, vagy salátákkal önálló ételként is!
.
Lágy, ragadós kelttésztát dagasztok, a hagyományos kézi mixer is simán elviszi. Duplájára kelesztem, majd körülbelül egyforma darabokra szedem. 7-8 darab szokott kijönni. Gömbölyít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz Amsterdam hot doghoz A felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a passatat és fűszerezzük bazsalikommal, oreganoval, sóval és bors...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA vöröshagymát felaprítom, a zsömléket kevés tejbe áztatom. A darált húsba belekeverek 2 egész nyers tojást, a kifacsart zsömléket, sót, majoránnát, pirospaprikát, finomra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel iszonyat sok recept volt a neten, milyen is a “hiperszuper padlizsánkrém”, megcsináltam a saját verzióm,saját ízlésemre. Párom csak ennyit mondott: a végén itt még rászoktats...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű