-1 kg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
-2 db tv paprika /lehet az egyik hegyes erős aki szereti a csípőset
- 2 dl tejföl
- aprított zöldpetrezselyem
-1 evőkanál liszt
-1 kiskanál pirospaprika
-só
-őrölt fekete bors
-étolaj
-A gombának levágjuk a keményebb tönk részét, alaposan megmossuk és vastagabb csíkokra vágjuk.
- A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A paradicsomokat és a paprikákat felkockázzuk
A hagymát kevés olajon megdinszteljük ,rátesszük a paprikát, paradicsomot és kb.10 percig pároljuk
-. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk ,borsozzuk ,megszórjuk a paprikával.20-25 percig pároljuk, ha szükséges kevés vizet önthetünk rá
A tejfölt elkeverjük a liszttel és behabarjuk vele a gombát. Ha felforrt levesszük a tűzről.
Megszórjuk aprított zöldpetrezselyemmel
G
A mártás úgy készült, ahogy régebben már leírtam, változás csak annyi, hogy vargányagomba por is került bele, amitől még gazdagabb ízű lett az amúgy is nagyon finom gombamártás. Sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát megpucoljuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd az olajon megdinszteljük- . Mikor megvan, megszórjuk sóval és borssal és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a csí...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű0,5 kg vegyes gombát használtam az étel elkészítéséhez. A nagyobbakat aprítottam, a kisebbeket egészbe hagytam. 20 dkg sárgarépát apró kockákra vágtam. 15 dkg zsenge zöldborsót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, befűszerezzük és hűtőben állni hagyjuk legalább egy órát. A szalonnát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk, a hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű