Ez a mennyiség 60 darabhoz elég // ( Érdemes dupla adagból sütni ,annyira finom, szinte eteti magát
--50 dkg liszt
--1 dl olaj
--4 dkg friss élesztő
--3 dl szobahőmérsékletű tej
--2 teáskanál só
--1 csipet cukor
Tészta megkenésére
--10 dkg vaj
TETEJÉRE
1 tojás
15 dkg reszelt sajt
---Az élesztőt a csipet cukorral simára keverjük a tejben - nem szükséges felfuttatni.
--. A két lisztet a sóval összekeverjük, hozzáadjuk az olajat és az élesztővel elkevert tejet, majd bedagasztjuk a tésztát. Folpackkal letakarva (vagy kelesztőtálban lefedve) 1 órára a hűtőbe tesszük.
--. Ha megkelt a tészta, három egyelő gombócra osztjuk, kinyújtjuk az egyiket 2-3 mm vastag kör alakúra, megkenjük a vaj 1/3-ával és 20 egyenlő háromszögre vágjuk ( ha kevesebb háromszögre vágjuk nagyobbak lesznek a kiflicskék )
---. Szélesebb végétől kezdve feltekerjük, kifliket formázunk belőlük. ----A másik két gombóc tésztával is ugyanígy járunk el.
---. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kis kifliket, a tetejüket lekenjük felvert tojással, sajtot szórunk rá és előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréses programon kb. 12-13 percig sütjük.
Hagyományos sütőben 25 -30 perc
A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet!
A burgonyát meghámozzuk és megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezt követően papírtörlőre tesszük, majd egy tepsibe helyezzük és átkenjük a megolvadt vajjal. 200 fokon 15-20 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Kevés langyos tejben felfuttatom az élesztőt. A tésztához valókat egy tálba teszem és kidagasztom a tészát. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé osztom, hogy...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűKrumplit sós vízbe főzni,leszűrni,összetörni. Hozzá a vaj,liszt. Gombócot formálni,kicsit ellapítani. 230 fokon pirosra sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta hozzávalóit gyúrjuk össze! Nyújtsuk ki! Csíkozzuk fel (8 részre)! Ketchuppal megkenhető. Majd a virslit óvatosan a tésztába tekerjük! 170 fokon 20 percig készre sütjük.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű