menu

Családireceptkönyv.hu

Sárgabarack lekvár sütőben


Írta:

Elk. idő: 5 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


--4 kg sárgabarack
--1 kg cukor
-1/2 dl ecet

Elkészítés:


---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral.
---Fogj egy magas peremű tepsit, és öblítsd ki ecettel a belsejét – így nem fog leégni a lekvárod.
Tedd a tepsibe a cukorral összekevert barackot, és mehet is a sütőbe.
-160 fokon süsük a barackot 2,5 órát, majd vedd lejjebb a hőfokot 100 Celsius fokra, és további két órát süsük.
Kevergetni egyáltalán nem kell!
Míg sül a lekvár, csírátlanítsd az üvegeket: főzd ki őket forró vízben, vagy tedd a mikróba 2-3 percre.
A kész lekvárt töltsd az üvegekbe.
- Miután rászorítottad a kupakot, állítsd fejre az üvegeket 15 percre. Ezután mehetnek a száraz dunsztba; hagyd, hogy lassan, 24 óra alatt hűljenek ki.

Sárgabarack lekvár sütőben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgabarack lekvár sütőben
Sárgabarack lekvár sütőben

---Alaposan mosd meg a barackokat, majd magozd ki és darabold fel őket negyedekre, vagy daráld le . Egy nagyobb edényben keverd össze a cukorral. ---Fogj egy magas peremű tepsit,...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Cékla
Cékla

Először a cékla gumókat tisztítsuk meg. A végeit mindkét feléről vágjuk le és nagyon alaposan mossuk meg, 2-3 vízben. Tegyük bele egy akkora fazékba, amiben kényelmesen elfér, vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Kompótok tartósítása -Dubsztolás
Kompótok tartósítása -Dubsztolás

Őszibarack befőtt készítés: hogyan tartósítsuk? Az őszibarack befőtt tartósításának számos útja van, ezek közül a legismertebb a száraz és a nedves dunsztolás, ám ma már az ősziba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Piros Arany - OK
Piros Arany - OK

1. Az étolajon a hagymát, megpárolom, hozzá adom a fokhagymát, majd az összes hozzávalóval együtt puhára főzöm. 2. Az elkészült krémet turmix gépel pépesítem, és forrón üvegekbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk