- 2 kg besztercei szilva ( nekem 2 kiló 70 dkg volt )
- 30 dkg cukor ( lehet cukor nélkül is de az én szilvám nem mindegyik volt érett )
--1/2 dl ecet
-Szilvát megmossuk ,kimagozzuk nagy lyukú darálón ledaráljuk ( igy krémeseb)
-tepsit körbe kenjük az ecettel ,belehelyezzük a ledarált szilvát
-rászórjuk a cukrot ,összekeverjük
- sütőbe tesszük ,fedő nélkül
120 fokon kavarás nélkül 4-5 órát hagyjuk sülni
-majd üvegekbe rakjuk .
-nekem 2 .. 500 ml + egy 300 ml üveggel lett
A gyümölcsöket mikor értek, elraktam a fagyasztóba. Minden ki volt magozva, apróra vágva. A gyümölcs arányai ízlés szerint. 3 kg gyümölcshöz adtam 40 dkg cukrot, és 2 kk. citromsav...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűA paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé darabolj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kajszibarackot megmossuk, kimagozzuk és kimérjük, majd egyik felét pépesítjük, másik felét apróra vágjuk. A kajszibarackot, a dzsemfixet és a cukrot egy nagy főzőedényben jól ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 200 C fokosra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük rá a sárgabarackokat. Toljuk be a sütőbe 30 percre. Vegyük ki a sütőből, öntsük egy tálba. Botmi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű