menu

Családireceptkönyv.hu

Paradicsomdzsem


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kiló érett paradicsom
40 deka cukor
egy fél rúd vanília
reszelt citromhéj
késhegynyi tartósító

Elkészítés:


A paradicsomot szűrőkanállal 20 másodpercig lobogva forró vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük, a héjukat lebontjuk, a zöld részüket kivágjuk, majd a paradicsomokat 4-6 felé daraboljuk. Lábasba téve, a kristálycukrot ráöntjük, és az apróra vágott vaníliát meg a re­szelt citromhéjat hozzáadjuk.
Összekeverjük, megvárjuk, amíg a cukor fel nem oldódott, és a paradicsom levet nem engedett. Tűzre téve, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Végül a tartósítót hoz­záadjuk, és üvegekbe töltve, lekötjük. .

Paradicsomdzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Eperíz nyersen - OK
Eperíz nyersen - OK

1. 1 kg gyümölcshöz 80 dkg cukrot számítunk. 2. A gyümölcsöt előkészítjük, mély tálban, a cukorral együtt, 1 óra hosszat erőteljesen keverjük. Villanyverővel 10 percig kell kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bodzavirág zselé (almával)
Bodzavirág zselé (almával)

A virágok leszedése után ha várunk legalább fél napot, szinte "lehúzhatóak" a virágok.. :) A bodzavirágokat leszedjük. Felkarikázzuk a citromokat, és egy tálban a bodzával réte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Szilvalekvár hagyományosan keverés nélkül
Avatar Ildikó Kedvelnék
Szilvalekvár hagyományosan keverés nélkül

Előveszünk egy jó nagy, 5 literes lábast és ecettel alaposan kimossuk. Ebbe 4 kiló magozott szilva kényelmesen elfér. Kis lángon, 6-7 órán át fedő alatt főzzük. Kevergetni nem kel...

Elkészítési idő: Több mint 60 pe
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Szilvadzsem rummal
Szilvadzsem rummal

Előző nap a szilvát kimagoljuk Megszórjuk cukorral és jól összekeverjük, néha belekavarunk.Másnap feltesszük főni, sűrűn kavargatva, hogy ne égjen oda, amikor elérte a kívánt álla...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk