Hozzávalók a gombócokhoz
-30 dkg vegyes darált hús ( sertés + borjú)
-(lehet csirke vagy pulyka húsból is )
-2-3 cikk fokhagyma
-1 tojás
-só,bors, petrezselyemzöld
-A Leveshez
-3-4 darab burgonya
-2 nagyobb szál sárgarépa
-1 fej hagyma
-1 közepes karalábé
-1 kisebb zeller
-10 dkg zöldborsó
-10 dkg karfiol( ha nincs elhagyható )
-2 evőkanál olaj ,só
-zellerzöld ,petrezselyemzöld ,tejföl a tálaláshoz
a zöldséget megpucoljuk
-a burgonyát + karalábét + zellert kockára vágjuk,
a sárgarépát karikázzuk
-a karfiolt rózsáira szedjük
-az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát
-hozzáadjuk a többi zöldséget( a karfiol és zöldborsó kivételével) -megdiszteljük -majd felöntjük vizzel
-fedő alatt főzzük 10 percig ,majd beletesszük a zöldborsót + karfiolt
-közben a gombóchoz a húst összedolgozzuk a fokhagymával +tojás +fűszerek + apróra vágott petrezselyemzöld
-majd kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük
-addig főzzük még a leves tetejére feljönnek
-a petrezselyemzöldet + zellerzöldjét apróra vágjuk és a legvégén a leveshez adjuk
-tálaláskor lehet tejföllel tálalni
A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba 1 órára, majd leszűrjük. A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is belete...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézA megtisztított és kockákra vágott zöldségeket a zöldborsóval együtt az olajban megpirítjuk, majd megszórjuk a petrezselyemzöld felével és a lestyánnal, majd felöntjük annyi meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát egészen apróra vágjuk és kevés zsíron megfonnyasztjuk A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst,egy kicsit pirítjuk majd kb. 1,5 liter vízzel felöntjük beled...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KözepesA húst megtisztítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a felforrósított zsiradékon lassú tűzön megfonnyasszuk. Hozzáadjuk a húst, és lassú tűzö...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz