menu

Családireceptkönyv.hu

2017-06-25-Mustáros meggy


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Az interneten találtam a receptre, kipróbáltuk, Nagyon különleges és nagyon pikáns savanyúság.

2 kg nem túl érett, nagy szemű meggy,
50 dkg kristálycukor,
20 dkg mustár,
10 dkg frissen reszelt torma,
1 mokkáskanál mustármag,
1 mokkáskanál koriander,
1 mokkáskanál nátrium-benzoikum. (ha befőzőautomatával tartósítjuk, akkor ez természetesen elmarad)

Elkészítés:


A meggyet jól megmossuk, szárát leszedjük, ismét megmossuk, és szitán lecsöpögtetjük. Amíg a meggy szikkad, a cukrot 6 dl vízzel felforraljuk, és a fűszereket a mustár meg a torma kivételével belekeverjük.
Legalább 3 percig főzzük, majd apránként, szűrőkanálban belemerítjük a meggyet. Csak egyetlen pillanatig tartjuk a fűszeres-cukros lében, amíg éppen felforr. Azonnal kivesszük, lecsöpögtetjük, és a következő adaggal folytatjuk. Az a fontos, hogy a meggy adagonként kerüljön a lébe, és ne repedjen fel.
A gyümölcsöt teljesen kihűtjük, majd üvegekbe tesszük. A fűszeres-cukros levet annyi ideig forraljuk, amíg felére nem csökken, és sűrű, mézszerű szirup nem lesz belőle. Hozzáadjuk a mustárt és a tormát, végül a tartósítószert is belekeverjük.Elosztjuk az üvegekben. (Befőző automata esetén a tartósítószer
természetesen elmarad). Elindítunk egy 85/30-as programot a befőzőautomatán és kidunsztoljuk a meggyünket. Címkézés után mehetnek a kamrapolcra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megjegyzés: Ez egy rendkívül finom, pikáns savanyúság. Bármilyen szárnyas- vagy marhasült mellé kínálhatjuk

2017-06-25-Mustáros meggy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Alaposan megmosott uborka (én 1-2 órát hagyom vízben ázni) végeit levágjuk. Sokan "derékba" vágják ilyenkor az uborkákat. Nem kell, csak éppen lecsípjük a végeit, majd a kést beles...

Elkészítési idő: 3 -4 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászolt káposzta
Kovászolt káposzta

1. Egy nagy üveg aljára teszünk egy nagy csokor friss kaprot. Erre halmozzuk a legyalult káposztát. Ide-oda egész fokhagymagerezdeket dugdosunk. 2. Vizet forralunk és, ha felfor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkák két végét levágjuk, özepüket 4-5 cm hosszan behasítjuk. 5 percig forraljuk a vizet a sóval, kissé hűlni hagyjuk. Egy 5 literes, bő szájú üveg aljára terítjük a kapor f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Hordós savanyúság (dobálós)
Hordós savanyúság (dobálós)

Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tárol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk