3 kg meggy
3 kg cukor
1 evőkanál citromsav
víz
3 kg kimagvalt érett meggyből gyümölcspréssel kinyertünk 2.4 liter rostos meggylevet, amit ráöntöttünk 3 kg cukorra és hozzáadtunk egy evőkanál citromsavat. Amennyi liter meggylevünk volt, annyi 0.5 liter vizet adtunk még hozzá. Koronazáras üvegekbe töltve és azokat lezárva 85/30-as programon hőkezeltük Ebből az egészből 6 liter meggyszörp lett, amit 1:7 arányban tudunk szénsavas vagy szénsavmentes vízzel fogyasztani.
összeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nugátot gőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a mézeskalács fűszerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a konyakot, alaposan kikeverjük, majd finom szűrőn átszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixgépben simára keverjük a kávét, a tejet, a sűrített tejet, a jeget meg a fagylaltot. Szükség esetén cukorral vagy mézzel édesítjük. Poharakba töltjük, és tejszínhabbal tála...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókra ráöntjük a pálinkát, zárható széles szájú üvegbe rakjuk és naponta összerázzuk. Három-négy hétig a gyümölcságyon hagyjuk, majd szép üvegekbe töltjük és kínáljuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű