menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldségfasírt kuszkusszal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 hámozott cukkini
1 hámozott édesburgonya
1 megtisztított sárgarépa
1 közepes vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
2 egész tojás
25 dkg reszelt sajt
1 bögre kuszkusz (nem kell megfőzni!)
só, bors, kakukkfű, fűszerezzük ízlés szerint

Elkészítés:


A zöldségeket reszeljük le (cukkini, édesburgonya, közepes vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, sárgarépa)

Keverjük össze

A lereszelt zöldségekhez adjuk hozzá a 2 tojást (fehérjét és sárgáját is), 25 dkg reszelt sajtot, 1 bögre kuszkuszt. Ezt jól dolgozzuk össze (a lényeg, hogy formázható legyen). Ízlés szerint fűszerezzük be (só, bors, kakukkfű).

Sütés

Vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat és helyezzük muffin sütőformába. Ezután a 200 fokosra előmelegített sütőben süssük készre. A kuszkusz miatt kívül ropogós, ettől lesz igazán különleges!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Rakott padlizsán pármai módra
Rakott padlizsán pármai módra

1. Megmossuk a padlizsánokat, végüket levágva zöldséghámozóval megtisztítjuk őket. Hosszában kb. 1/2-1 centis szeletekre vágjuk és egy tálban besózva félretesszük legalább 10 percr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Párolt padlizsán, kígyóuborka fűszerekkel
Párolt padlizsán, kígyóuborka fűszerekkel

A padlizsánt és a kígyóuborkát szeleteld fel vékonyabb szeletekre. Párold meg őket kevés olívaolajon, majd pirítsd is meg. A sütés vége előtt szórd meg a friss fűszerekkel.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Marokkói padlizsános batyu
Marokkói padlizsános batyu

A padlizsánt az olívaolajon kb 5-7 percig pirítottam, közben megsóztam és fűszereztem (a mentán kívül mindennel). Hagytam kihűlni, majd hozzákevertem az aszalt sárgabarackot, a man...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karfiolos pogácsa
Karfiolos pogácsa

A karfiolt forró vízben főzd puhára. Egy botmixerrel vagy krumplinyomóval pürésítsd össze. Fontos, hogy a karfiolt alaposan szűrd le előtte! 2. Add hozzá a többi hozzávalót és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk