menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-mákos rácsos sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg finomliszt
1/2 tasak sütőpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 ek. méz
2 ek. tejföl
1 tojássárgája:
A kenéshez:
1 felvert tojás
1 mk. cukor

Elkészítés:


A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
20 dkg cukor
1 db citrom
20 dkg darált mák
5 dkg darált keksz
2 tojásfehérje kemény habja
Továbbá:
1 ek. meggylekvár

Trükkök, tippek, praktikák:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk,hűtőbe tesszük,míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró líuku reszelőn reszeltem,mint a sajtot),rászórjuk a cukrot,a jól megmosott citrom reszelt héját,levét.
Ha felforrt,levet engedett,hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet,összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk.
A tészta 2/3 részét belenyújtjuk,lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk.
Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk.
A cukrot a ftojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Almás-mákos rácsos sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Roberta
Töltött fasírt
Töltött fasírt

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A gomba fejeket megtisztítjuk, a kalapon belüli lemezeket egy kanál segítségével eltávolítjuk. Mindkét oldalát megsózzuk, és bekenjük egy kevés o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából
Szalonnás-sajtos stanglik kelt tésztából

Először elkészítjük a hozzávalókat. A sajtot lereszeljük, a szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A meleg vízbe beletesszük a cukrot, addig kevergetjük, míg feloldó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar különleges sós rúd
különleges sós rúd

összegyúrni 30perc hűtő, ujjnyira kinyújtani,tojással lekenni és mindenféle maggal beszórni.180fok 20perc.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg meggyleves Dorka konyhájából
Hideg meggyleves Dorka konyhájából

A meggyet kimagozzuk, majd jó alaposan átmossuk hideg vízben. Ha ezzel megvagyunk, akkor feltesszük a meggyet a cukrokkal, és jó 5 percig pároljuk. Párolás után ráöntünk 1,5 l vi...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk