50 dkg burgonya + 20 dkg a sűrítéshez
30 dkg sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
2 szál újhagyma
15 dkg füstölt, húsos szalonna
2 pár debreceni kolbász
1 marék petrezselyemzöld
1 marék metélőhagyma
1 evőkanál olaj
őrölt bors
majoránna
babérlevél
őrölt kömény
só
A megtisztított vöröshagymát és burgonyát kockákra, a sárgarépát karikákra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a felszeletelt szalonnát és a vöröshagymát, majd hozzátesszük a sárgarépát, a burgonyát, és pár percig együtt dinszteljük. Kb. 2,5 l vízzel felengedjük, fűszerezzük, apróra vágott petrezselyemmel és snidlinggel ízesítjük, majd puhára főzzük. Közben a 20 dkg burgonyát kevés vízben megfőzzük, botmixerrel pürésítjük, és a levesbe keverjük. A végén hozzáadjuk a karikákra szelt debrecenit, az újhagymát, és készre főzzük.
Az elkészítés menete: 1. A banánt nagyjából 2 cm vastagságú karikákra vágjuk. Mindegyik belsejébe lekvárt teszünk 2. A banánkarikákat lekvárral töltjük és mogyoróvajba öltözt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot és a mézet. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, majd az olvadt cukorra dobjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSimára keverjük a tejfölt a cukorral, felengedjük a borral és beleöntjük a meggyet a levével együtt. Jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű