• 50 dkg pulyka mell filé,
• 1 fej vöröshagyma,
• 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa,
• egy maréknyi zöldborsó,
• 1 zöldségleveskocka,
• 1-2 evőkanál szárított tárkony,
• só, bors,
• 2 dl tejszín,
• liszt a habaráshoz,
• fél citrom leve.
A vöröshagymát szeleteld fel, és kevés olajon párold.
Add hozzá a kockákra vágott pulykahúst, amelyet piríts fehéredésig.
Ekkor dobd hozzá a felaprított sárgarépát, a fehérrépát, a maréknyi zöldborsót, és kevés víz aláöntésével pirítsd le.
Ízesítsd sóval-borssal, és párold csaknem puhára a húst és a zöldségeket.
Amikor már a lé nagy részét elfőtte, szórd meg egy evőkanál liszttel, majd öntsd fel 1,5-2 liter vízzel.
Dobd bele a zöldségleveskockát, és főzd addig, amíg minden hozzávaló teljesen megpuhul.
Ízesítsd bőségesen tárkonnyal, és sűrítsd tejszínes-lisztes habarással.
Tálalás előtt csepegtess bele egy kevés citromlevet
A megtisztított és megmosott répákat és karalábét tetszőleges alakúra vágjuk,a kifejtett zöldborsót is megmossuk,fazékba tesszük a többi hozzávalóval (a petrezselyem kivételével),f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűApróra vágjuk a lila hagymát (1 – 2 fej), vagy póréhagymát (karikára) és olajban üvegesre pároljuk. A csirkemellet kis kockákra vágjuk (1,5x1,5 cm) és húst megkérgesítjük az olajo...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA kacsát megtisztítjuk, megmossuk. A kacsát hideg vízbe főni tesszük, egészben vagy feldarabolva. Ízlés szerint megsózzuk, fekete borsot teszünk bele. Azért fontos, hogy hideg víz...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű