Hozzávalók 4 főre:
1 kg nyelvhal,
3 gerezd fokhagyma,
20 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé,
1 evőkanál aprított kapor,
3 zöld citrom leve,
só,
bors,
kevés liszt,
olaj a sütéshez
A citromlével lecsepegtetett halat sózzuk, borsozzuk, majd a szétnyomott fokhagymával dörzsöljük be, hintsük meg a frissen aprított kaporral, lefedve egy órát pihentetjük. A zöldcitrom levét langyosítsuk meg, olvasszuk fel a vajat és a kettőt keverjük össze, ne legyen túl forró, mert akkor összemegy, majd az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat lisztezzük meg és süssük ki. Amikor megsült a vajas citromos mártással tálaljuk.
A halfejeket a negyedekbe vágott vöröshagymával, borssal és babérlevéllel kb. 1,6-1,8 L vízben feltesszük főni. Kb. egy óra múlva átszűrjük a levest. A tiszta hal alap lébe elsőnek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halat citromlével megcsepegtetjük, és szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Az uborkát megmossuk, tormareszelőn lereszeljük. Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A hal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCitromos halfilé készítés egyszerűen https://videosmart.hu/video/citromos-halfile-keszites-egyszeruen Amire szükségünk lesz 1 kg halfilé 2 ekanál vaj 2 ekanál liszt 2,5 dl te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halfiléket sózzuk, borsozzuk,fokhagymával bedörzsöljük, Kiolajozott tepsibe beletesszük a halfiléket, főzőtejszínnel leöntjük és rászórjuk a reszelt sajtot. Aranysárgára sütjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű