menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagyma mártás recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej fokhagyma
1.5 evőkanál finomliszt
2 dl víz
2 dl főzőtejszín
só ízlés szerint
fehérbors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:



A fokhagymát felaprítjuk, majd olajon 1-2 perc alatt megfuttatjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és felöntjük a vízzel.
Hozzáöntjük a tejszínt, felforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
Miután összefőtt (5-8 perc), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.

Fokhagyma mártás recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tormamártás
Tormamártás

A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!) Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Beletes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Sajtszósz,saját
Sajtszósz,saját

Ha forr kesz is van de ne legyen folyos inkabb picit gumiszeru,"osszetarto". Ez a legjobb amit eddig csinaltam.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Melinda
Pizzatészta házi alapszósszal
Pizzatészta házi alapszósszal

Keverjük el az élesztőt a langyos vízben 1 kanál liszttel és 1 kanál cukorral. Hagyjuk felfutni. A lisztet, sót, olajat keverjük el a felfutott élesztővel. Jól összegyúrni a tészt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rote grütze
Rote grütze

A gyümölcslevet felforraljuk. Az ételkeményítőt 3 evőkanál vízzel simára keverjük majd a forró gyümölcslébe öntjük, belekaparjuk a vanília rúd belsejét, és hozzáadjuk a cukrot. Újr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk