3 db alma
4 ek cukor
1 vanília
3 csapott ek liszt
2 ek tejföl
ízlés szerint fahéj, szegfűszeg
csipitnyi gyömbér
Az almát megpucolom, apró darabokra vágom, kicsi vízben megfőzöm a fűszerekkel, a cukorral. Ha puha összetöröm krumplitörővel. A liszttet a tejföllel összekeverem, a szósz meleg levével felhígítom, majd az almapüréez öntöm (habarást készítek, behabarom). Forrásig össezfőzöm, hidegen tálalom
Az apróra kockákra vágott hagymát sárgás színig pirítom egy kanál zsíron v. olajon, majd hozzáadom az ugyancsak apróra vágott gombát. Rászórom a paprikát, majd egy-két keverés ut...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa hagymát vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a mézeskalács fűszerkeverékkel. Félretesszük annyi időre, amíg levet nem enged. Közepes lán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű