menu

Családireceptkönyv.hu

sütés nélküli kekszes csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 liter tej

500 g háztartási keksz

200 g sűrített tejből készített karamell, vagy Nutella

5 evőkanál étkezési keményítő

3 evőkanál liszt

1 bögre cukor

8 g vaníliás cukor

100 g vaj

1–2 evőkanál porcukor

500 ml habtejszín

70 g kókuszreszelék

8 g habfix

Elkészítés:


A főtt krémet készítjük el először: önts egy edénybe 700 ml tejet és add hozzá a cukrot, lassú tűzön kezd el melegíteni, ízesítsd a vaníliás cukorral. Egy edényben keverd össze a lisztet a keményítővel és add hozzá a maradék 3 dl hideg tejet, keverd csomómentesre. Mikor a tűzhelyen lévő tej már fő, öntsd hozzá a keményítős tejet és közben folyamatosan kavargasd. Addig főzd, amíg elkezd sűrűsödni, közben folyamatosan kevergesd, hogy ne ragadjon az edény oldalára, mikor sűrű, vedd le a tűzhelyről. A krémet hagyd kihűlni.

A vajat robotgéppel keverd habosra. Kanalanként keverd a hideg krémhez és tedd hűtőbe.

A habtejszínt verd fel a porcukorral, keverd hozzá a habfixet, így még keményebb lesz. Keverd hozzá a kókuszreszelék felét.

Egy 25 x 25 cm-s tepsibe (a legjobb a kapcsos) tégy egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, kend meg sűrített tejből készített karamellel, vagy Nutellával, majd fedd be egy újabb réteg keksszel. Kend rá a főtt krémet, majd fedd be egy újabb réteg keksszel, a tetejére kerüljön a kókuszos hab. Szórd meg kókuszreszelékkel és tedd hűtőbe 2 órára, hogy a krémek megdermedjenek, majd szeleteld.

 sütés nélküli kekszes csoda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Habos almás
Habos almás

A tésztához tojásokat kettéválasztjuk és a sárgákat habosra, fehérre keverjük a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sütőport. A tojások fehérjét keményre felverjük. A cukros krémhez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Gesztenyés alagút 2
Gesztenyés alagút 2

A tészta hozzávalóiból piskóta lapot készítünk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a gesztenyemassza kb. egy negyedét összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, és a krémbe kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi raffaello szelet
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Erdélyi raffaello szelet

A kókuszos tészta elkészítése: A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak. A liszthe...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karamellás  krémes
Karamellás krémes

legelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk