1 kg hagyma
1 kg uborka
1 kg paprika
3kg káposzta
1 kg sárgarépa
40 dkg cukor
7 dkg só
1/2 l 10% ecet
2 kk. borkén
2 kk. szalicil vagy nátrium benzoát
babérlevél, bors
A hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól levet enged (pont annyi lesz, amennyi kell). Másnap összekeverjük és üvegekbe nyomkodjuk, a megmaradt levet ráöntjük
Ebből a mennyiségből kb. 10 db 7dl-es üveg lesz.
A töltött paprikákat szépen üvegekbe rendezzük. A paprikát ne felejtsétek kicsit megszurkálni, akkor nem marad levegős a töltelék, és felöntjük a kihűlt lével. Nem kötjük le, nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát alaposan megmossuk, végeit levágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, megmossuk. Mind a kettőt le gyaluljuk, és összekeverjük. Vízből, cukorból, sóból, ecetből ízlés szeri...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megmosott zöldségeket befőttesüvegbe tesszük, majd annyi forró vizet öntünk rájuk, ami ellepi, takarjuk le és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt öntsük le a vizet róla egy edénybe, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan össze...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű