1 kis pohár joghurt (140 g)
kb. 2 dl tej
1 tojás
0,5 dl olaj
1,5 tk. só
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
50 dkg liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő
Kenyérsütőgépben dagasztottam a tésztát. A joghurt sűrűségétől, a tojás nagyságától függően kellhet még bele egy kevés tej, a lényeg, hogy ne túl kemény, jól formázható tésztánk legyen. Dagasztás végén kelesztőtálban kelesztettem, majd enyhén lisztezett felületre borítottam. 5 egyforma részre osztottam, mindet kinyújtottam négyzet formára. Egyik sarkától kezdve feltekertem, majd középen kettévágtam. Sütőpapírral bélelt tepsin duplájára kelesztettem őket, kb. 30-40 perc kell neki. Felvert tojással lekentem, majd 180 fokos sütőben sültek 15 percig.
Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg a felvert tojássa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztani ,40 perc pihi. 12 fele osztani,15 perc pihi. Formázni 40 perc pihi. Lespiccelni.Gőzös sütő, 210 fok 25 - 30 perc sütés. Spiccelni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBedagasztom, duplájára kelesztem, majd 12 egyforma részre vágom. Gömbölyítem, 15-20 percig pihentetem. Közben egy muffin sütőt alaposan kivajazok. Tegnap vettem friss sajtot, kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni és délben sütöm). A sütőt beka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű