menu

Családireceptkönyv.hu

Eperdzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az epret kicsit összetörjük, összekeverjük a cukorral, és kb 1 napig a hűtőben állni hagyjuk. 50-70 dkg cukor/kg eper. Másnap lassú tűzön felfőzzük és kb 25 percig főzzük. Ha sűrűsödni kezd akkor késhegynyi na-benzoátot keverünk bele de már nem főzzük tovább. Tiszta üvegekbe rakjuk, lekötözzük tartósító fóliával és meleg takarók közé tesszük, ott hűljön ki.
Kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Gyömbér ital
Gyömbér ital

A hozzávalókat egy jól záródó csatos üvegbe teszem, hogy a széndioxid ne szökjön el. 2-3 napig érlelem, naponta sziszegtetem, de nem nyitom ki teljesen az üveget Nagyon lassan ke...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
A legfontosabb tudnivalók a paradicsom befőzéséhez
A legfontosabb tudnivalók a paradicsom befőzéséhez

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
76.Citromlekvár.
76.Citromlekvár.

.A citromokat meghámozzuk, és eltávolítjuk a héj fehér részét is. A gyümölcsöket tálba rakjuk, és annyi vizet öntünk rájuk, hogy az ellepje őket, majd 3 napon keresztül áztatjuk. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Akácvirág szörp
Akácvirág szörp

Az akácvirágokat megrázzuk, hogy a bogarak kimásszanak belőle, megmossuk és a száráról leszedegetjük. Adjuk hozzá a vizet, tegyünk bele a karikára vágott citromokat. Takarjuk le vé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk