menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


40 dkg liszt, pici só
5 evőkanál olaj
2,5 dl tej,1 kiskanál cukor
2,5 dkg élesztő

Elkészítés:


Hólyagos kelt tésztát dagasztunk.
Kb. 30 percig pihentetjük, fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, tepsibe fektetjük.
Pizza krémet rákenjük, és ízlés szerint megrakjuk, díszítjük.
Tetejére pizza sajtot reszelünk, KB 15-20 dkg-ot. Előmelegített forró sütőben sütjük, míg a sajt a szélén sárgára nem pirul.

Pizza

Kinek a kedvence ez a recept?


Petra
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták, Pizzák ,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Füstölt sajtos kenyérlángos
Füstölt sajtos kenyérlángos

1. A megtisztított krumplit apróra vágjuk, és vízben puhára főzzük. 2. Leszűrjük, a vizet felfogjuk, és hagyjuk langyosra hűlni. 3. A krumplit megtörjük, meghintjük sóval é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kenyérlángos
Kenyérlángos

1. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztet tálba szitáljuk és a sóval elkeverjük. 3. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez a vízzel, olajja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Szalámis pizza
Szalámis pizza

1. A tésztára pakolom a vékonyra szelt szalámiszeleteket, majd megszórom a fűszerekkel, illetve a reszelt sajttal. 2. Sózni nem kell. 3. A sütő középső részébe tolva megsüt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tekert pizza, avagy stromboli
Tekert pizza, avagy stromboli

Az élesztőt kb 1 dl langyos savóban vagy vízben, amihez egy teáskanál cukrot adtunk feloldjuk, és hagyjuk felfutni. A lisztet átszitáljuk egy tálba, én ilyenkor a sót is hozzá szo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk