- 30 dkg házi juhtúró
- 3 dl főzőtejszín
- 10 közepes gombafej csiperke
- 1 csokor kapor
- 1 póréhagyma
- só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj
A csiperkegombának kitörjük a tönkjét és kivájjuk vékony rétegben a belsejét. A tönköt eltehetjük későbbre gombasalátába vagy levesbe, a kivájt gonbareszeléket pedig félretesszük. Felkockázzuk nagyon apróra a póréhagymát és hozzákeverjük a juhtúrót, olívaolajat, a tejszínt,gombareszeléket és a kaprot majd jól összekeverjük. A masszát visszatöltjük a kivájt gombákba és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A sütőpapírra lehet olajjal kenni majd 180 fokon sütjük a sütőben 20 perig lefedve majd 10 percig lefedetlenül sütjük.
Mártás:
Liliahagyma, majonéz, tejföl, só bors, pár csepp citromlé
Diétás köret:
Jégsaláta, dió, uborka, olivaolaj
Forgassd meg a hús szeleteket a lisztben és süsd egy kevés olajon mindkét oldalát arany színűre. A maradék olajban pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a paprikát, egy kevés bors...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gombát le kell hámozni /tisztítani, kisebb darabokra aprítani (ha szép a tönkje az is ehető!), majd a hagymát is. A hagymát a serpenyőben felforrósított olajon picit meg kell f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gombát először a felvert tojásokba, majd útifű maghéjat, lereszelt száraz fehérjekenyeret összekeverünk ízlés szerinti fűszerekkel (pl. só, bors, cayenne bors, pirospaprika, kaku...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA gombát aprítóba tettem, majd kevés olajon megpároltam, fűszereztem - só, bors, fokhagymapor. Hozzáadtam a reszelt sajtot, félre tettem hűlni. Amennyiben levet ereszt, azt öntsük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű