huspogácsához:
500 gramm darált hús.
Só, pirospaprika, olasz fűszernövények.
1 hagymát apróra vágunk.
Tocsnihez:
5 nagyobb burgonya reszelve,
2 tojás, só, fekete bors
2-3 evőkanál búzaliszt.
növényi olaj.
Tedd a burgonyát serpenyőbe
Tegyünk a tetejére darált marhahúst.
Még egy réteg burgonya. kis lapos töltött lepényeket készítünk.
Mindkét oldalát 2-3 percig sütjük.
Gombás öntethez:
2 gerezd fokhagyma
7 gomba
vaj
só, fekete bors, paprika
3-5 percig pirítjuk
Adjunk hozzá 300 ml tejszínt
A 50g sajtot lereszeljük
Adjuk hozzá a sajtot és forraljuk fel
Összeállítás:
Növényi olajjal kikent sütőtálba rakjuk a lepénykéket
Öntsük rá a szószt
Fedjük le nedves sütőpapírral és alufóliával
180°C-on 20-25 percig sütjük.
100 gramm reszelt sajt.
Megszórjuk sajttal, és további 5-7 percig sütjük 180°C-on.
aprítsd fel a petrezselymet
Lácd fenn!
A vöröshagymát olajon üvegesre sütjük.A hússal, tojással delikáttal és borssal elkeverjük. Adunk hozzá egy kis lisztet is. Labdákat készítünk. Jénai tálba helyezzük. előmelegített...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon. Az olajat, amiben sütöttük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát 1 centis csíkokra vágjuk, a zsírban előpároljuk. Mikor már kisült a szalonna zsírja, beletesszük a vöröshagymát, és abban üvegesre pároljuk. Ezután félrehúzva, beletes...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesA sertéshúst befűszerezzük, rányomjuk a fokhagymát. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. A rizst megmossuk és szintén a húshoz keverjük.A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű