menu

Családireceptkönyv.hu

Márványos mascarpone torta


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: kb. 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Elkészítés:


Előkészítés
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A mézes kekszet a tasakjában klopfolóval apróra törjük.
A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk.
A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk.
Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés
A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük.
A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.
A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Teteje diszitése izlés szerint. :)

Készithetjük Laktóz és glutén mentesen is !
A képen látható Laktózmentesen készült!

Márványos mascarpone torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Méteres kalács
Méteres kalács

Máz: 20 dkg porcukor, 2 tojás fehérje, gőz felett felverni, és 10 dkg csokit olvasztunk bele, összekeverjük, és a tésztára kenjük. Ferdén szeleteljük.

Elkészítési idő: 140 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Babi
Cseresznyés pudingos süti
Cseresznyés pudingos süti

A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet elkezdjük forralni, majd hozzáöntjük a pudingporos tejet, és sűrűre főzzük. Hagyjuk hűlni. A tésztához A tojás...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Tündérsüti
Tündérsüti

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Banánkenyér (Levendulalány)
Banánkenyér (Levendulalány)

A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só, pirított dió, kakaópor) összekeverem. A fehérjét, majd a sárgáját felverem a cukorral. Egy harmadik tálban összetörök 1,5 banánt, elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk