menu

Családireceptkönyv.hu

Bármilyen zöldségleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Bármilyen zöldség, én most az anyától kapott gombásnak írom le a receptjét.

kb. 0,5 kg gomba
2 nagyobb sárgarépa
1 fehérrépa
1 karalábé

Elkészítés:


Az feldarabolt zöldségeket egy kis olajra teszed, meghinted csipetnyi cukorral (ez hozza ki a zöldségek finom ízét), vegetával, pici borssal és teszel rá két babérlevet. Picit együtt párold (kb 10-15 perc). Sok víz nem kell alá, mert a gomba ereszt ki magából vizet. Utána felöntöd húslével, vagy zöldség lével ( ha nincs akkor vízzel, de akkor lehet több vegeta kell, de ezt utólag is hozzáadhatod). összeforralod az egészet. Készre főzöd a zöldséget és kész.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon egyszerű. Így főzök gyakorlatilag minden zöldség levest.

KisÁgi: Én múltkor tettem bele egy icipici őrölt chilit, és nagyon jó kis "forró" leves lett :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldborsós húsgombócleves
Zöldborsós húsgombócleves

A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellizált hagymaleves
Karamellizált hagymaleves

A karamellizált hagymaleves elkészítésének első lépése, hogy egy lábasban felmelegítjük a vajat és az olajat közepes hőmérsékleten, és ezen fogjuk lassan megkaramellizálni a félfőr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  karácsonyi halászlé
karácsonyi halászlé

Vásárold meg a halakat akár készen, felszeletelve, a belsőségek nélkül, akár egyben. Ha utóbbit választod, először a pikkelyeket szedd le róla, majd vágd félbe. Vedd ki a gyomrát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Márti
Burgonyás zellerkrémleves
Burgonyás zellerkrémleves

Forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a zeller- és burgonyadarabokat. Pár percnyi dinsztelés után felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk