- 700 gr sertés darált hús
- 1 konzerv paradicsom sűrítmény
- oregánó, bazsalikom, só, bors, fűszerkömény
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd foghagyma
- 1,5 dl víz
- sajt
- cukor
A hagymát megdinsztelem, majd hozzáadom a foghagymát, kicsit pirítjuk, majd rögtön vizet öntünk hozzá, mert a foghagyma nagyon gyorsan megég.
Ezután a húst elkezdem pirítani, majd hozzáadom a fűszereket ízlés szerint. Kb. 15-20 percig párolom, majd ezután hozzáöntöm a paradicsom sűrítményt. Folyamatos kevergetés mellett hagyom összerotyogni, majd mielőtt lehúzom a tűzről hozzáadok egy kis cukrot ízlés szerint. A végén GM tésztával tálalom a tetején reszelt sajttal.
Néha szoktam bele szeletelni paradicsom, esetleg erős paprikát, mikor milyen kedvünk van. Volt, hogy házi készítésű tésztával tálaltam, de próbáltam már hagyma nélkül is, mindenhogy isteni volt. A maradékot, ha nem sok marad, mi friss zsemlébe szedjük bele és úgy esszük meg. Semmi nem vész kárba :)
1.Forró, sós vízben kifőzzük a tésztát. 2.Amíg a tészta fő, kevés olajon megpirítjuk a bacont. 3.A tésztát leszűrjük, majd visszarakjuk a tűzre egy edényben, és összekeverjük a b...
Elkészítési idő: 15-30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit mosd meg, és enyhén sós vízben főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, hűtsd egy kicsit, majd pucold meg, és még melegen törd meg. Várd meg, míg teljesen kihűl,...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A son...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA pizzatésztát a recept szerint elkészítjük. Amíg a többi hozzávalót összekaszaboljuk, a tésztát kelesztjük (nem kell nagyon megkelnie). A nyesedéket kis olívaolajjal és kakukkfűve...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű