Hozzávalók:
25 dkg csemegekukorica
35 dkg csirkemell
1 közepes fej hagyma
1 zöld paprika
2 közepes nagyságú burgonya
3 evőkanál tejföl
1 evőkanál majonéz
1 teáskanálnyi csípős mustár
zöldpetrezselyem
köménymag
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és olívaolajon megsütjük. Mikor elkészült papírtörlőre tesszük, hogy ne legyen olajos és hagyjuk kihűlni. A burgonyát felkockázzuk és sós-köménymagos vízben megfőzzük. A köménymag különleges ízt ad majd neki. A paprikát és a hagymát felszeleteljük és egy tálban összekeverjük a kukoricával. Mikor a csirkefalatok és a burgonya is kihűlt, hozzáadjuk. A tejfölt, a mustárt és a majonézt jól összekeverjük, közben a petrezselyemzöldet felaprítjuk és hozzáadjuk. A kukoricasalátát összekeverjük az öntettel és fél órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor pirítóst, vagy pitát is kínálhatunk hozzá.
A káposztát, a répát és a hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk (én késes robotgépben szoktam nem túl kicsire aprítani – sokkal gyorsabban megvan). Megszórjuk 1 ek sóval, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát lereszeljük,majd sózás nélkül kinyomkodjuk. Összekeverjük sóval és a többi hozzávalóval.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátát leveleire szedjük, megmossuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. Az uborkát félkarikára vá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat feltesszük főni. Fontos, hogy hideg vízben induljon a főzés, így nem lesz a tojás sárgájának a külső része zöld. Kb. 15 percig forraljuk, utána hideg vízzel öblítsük l...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz