4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só
1. Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
2. A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3. A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4. A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.
5. Tálaláskor a húsokra helyezzük a sült szalonna szeleteket, majd sült burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk a cigánypecsenyét.
1,5-2 literes lábasban megolvasztjuk a zsírt, beletesszük a finomra vágott hagymát, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk, megpirítani nem szabad. A lángról lehúzzu...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz előzőleg lehártyázott sertésszűzet ízlés szerint borsozzuk és bekenjük mustárral. 2 órát állni hagyjuk szobahőmérsékleten. 160-170 C-ra előmelegítjük a sütőt. Közben a húst f...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket jól kiverjük és sóval, törött borssal, kevés köménymaggal, mustárral, fokhagymával fűszerezzük. 2. Alufóliával kibélelt tepsi aljára gombás lecsót helyezünk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű