menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:






50 dkg liszt
10 dkg porcukor
15 dkg zsír
1 merőkanál tej (másfél deci)
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 késhegynyi szódabikarbóna

A töltelékhez

30 dkg darált dió
30 dkg porcukor
1 citrom lereszelt héja

baracklekvár

A mázhoz
3 kanál kakaó
3 kanál porcukor
3 kanál forró víz
4 csepp olaj

Elkészítés:


A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal.
A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fánk - Almafánk
Fánk - Almafánk

1. Az egészet jól összekeverjük , majd annyi lisztet teszünk bele, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjunk. 2. Tíz közepes nagyságú almát megpucolunk, majd apró darabokra vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Meggyes - Francia meggyes süti
Meggyes - Francia meggyes süti

1. Vajazz ki egy a sütőformát. 2. Terítsd be az alját és oldalát kristálycukorral. 3. Tedd bele a meggyet. 5. A többi összetevőből készíts tésztát, és öntsd a meggyre....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Emőke
Villámgyors mákos szelet sütés nélkül
Villámgyors mákos szelet sütés nélkül

A tejet, vajat, a vaníliát és a cukrot felforraljuk. Amikor felforr, beleszórjuk a búzadarát és a mákot. Sűrű péppé főzzük. Egy 15x15cm-es tálba egyenletesen elsimítjuk és hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Linzerkarika 2
Linzerkarika 2

A hozzávalókat összegyúrom vékonyra nyújtom és itt most szívecskés szaggatóval kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsikbe teszem és alacsony lángon megsütöm,kb.7-perc, ha már csak lang...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk