40 dkg BL55 liszt
2 dkg élesztő
15 dkg ráma
7 dkg cukor (lehet édesebre is)
2 egész tojás
1 tojás sárgája
pici só
1 cs vaniliás cukor
esetleg 1-2 ek tej
2 e.k kakaópor
A kenyérsütő gépbe bele rakni a hozzávalókat, egy dagasztó programra állítani, amikor összeállt a tészta kivesszük és elfelezzük, az egyik felét félre tesszük a másik felét visszatesszük a gépbe, rakunk hozzá 2 csapott e.k kakaóport. Ha összeállította szép kerek gombóccá, kivesszük a kakaós tésztát.
Mindkettő tésztát külön tálba pihentetjük 30 pecig.
A fehér tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a kakaósat szintén, egymásra helyezzük és feltekerjük, és egy formába további 1-1,5 órát kelesszük
Tojással a tetejét megkenjük!
Az élesztőt felfuttatjuk az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. A többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, de azér...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűLangyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Tálba mérjük a többi hozzávalót, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a tejjel kelt tésztát dagasztunk belőle. Lefedve, langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKevés cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és langyos helyen felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval jól kidolgozzuk, 6 felé oszjuk és 1 órát pihentetjük. Köz...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA bejgliket tojás sárgájával megkenjük, hűvös helyen addig pihentetjük, míg az megszárad rajra , még egyszer átkenjük, sárgájával ismét hideg helyen pihentetjük mikor az is megszár...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes