1 kg csirke comb (alsó-felső vegyesen)
3 fej vöröshagyma
10-15 dkg szalonna
500 g szarvacska tészta
Só
Bors
Piros paprika
Majoránna
Tejföl
A szalonnát kis kockára vágom majd elkezdem addig sütni amíg zsírt nem ereszt.Közben megpucolom a hagymát és kockára vágom.Beleteszem a szalonnához és megdinsztelem.Ha a hagyma már üveges leveszem a gázról és hozzá adom a piros paprikát.A megtisztított combokat hozzá adom,teszek bele sót,borsot és majoránnát. Elkeverem és felöntöm, egy kis vízzel.Lefedve elkezdem megfőzni.Elkészült ha a hús megfőtt (leválik a csontról).Kifőzöm közben a tésztát sós vízben.A kifőzött tésztára rakok a pörköltből és nyakon öntöm tejföllel.Jó étvágyat hozzá. :)
a csirkecombokat enyhén besózom. A lisztben elkeverem a pirospaprikát,köményt, borsot,majoránnát, szárnyas fűszerkeveréket. A csirkecombokat beforgatom a fűszeres lisztben....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós, forró vízben kifőzzük. A vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. Belekeverjük a...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet alaposan megmosom és felszeletem. Sózom, borsom, megszórom fűszerpaprikával és egy sütőpapírra helyezem, ráteszem a kakukkfüvet, a felaprított fokhagymát, meglocsolo...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet kiklopfoljuk (2 filéből vágtam 4 szép szeletet). A szeleteket sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Egy tepsit vékonyan kiolajozunk és belefektetjük a húsokat. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű