50 dkg orsó tészta,
25 dkg sajt,
25 dkg csiperke gomba,
500 ml főzőtejszín,
20 dkg sonka,
1 csomag petrezselyem,
1 csomag újhagyma,
2 fej lila hagyma,
vaj,
só,
bors,
1 kis tubusos fokhagyma krém fele
Egy serpenyőben felolvasztok egy kevés vajat,beleteszem a szeletekre vágott lila hagymát. Meg dinsztelem, amikor üveges beleteszem a kockára vágott sonkát.Ha megpirult a sonka beleteszem a szeletekre vágott csiperke gombát és az újhagymát.Kicsit hagyom had forrjon kicsit össze.Beleteszem az összevágott petrezselymet is.Addig amíg összeérnek az ízek egy magas falú kis edénybe kiöntöm a tejszínt.Sózom, borsozom, beleteszem a fél tubus fokhagyma krémet.Összekeverem villával vagy habverővel.Beleöntöm a serpenyőbe .Hagyom hogy felforrjon.Ha elkezd bugyogni bele teszek kb egy-két marok reszelt sajtot.Megvárom míg elolvad a sajt.Kifőzött tészta felét egy kivajazott jénaiba teszem.Ráöntöm a tejszínes keverékem felét,sajtot.Utána még egy ugyan ilyen réteg jön.Beteszem a sütőbe amíg rápirul a sajt,ez olyan 20 perc körül van.
A túrót villával áttöröm és elkeverem a darával, a citrom héjjal, a sóval és 1 tojás sárgájával. kb. 10 percet pihentetem, hogy a dara megszívja magát, majd az 1 tojás fehérjét kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejfölt, cukrokat, tojást, citromot, olvasztott vajjal összekeverni, a tésztát és a tejet belefordítani, összekeverni. Jénait (1,9 l) vajjal kikenni és zsemlemorzsával körbeszórni....
Elkészítési idő: 45-55 perc Nehézség: KönnyűAz olajat összekeverjük a vízzel és a sóval. Ezzel fogjuk majd később meglocsolni a tésztát. A réteslapot szétszedjük a lapjaira. Egy kerek sütőformába két lapot fektetünk, úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA póréhagymát hosszában kettévágjuk, megtisztítjuk a zellerszárat, a répát, a cukkinit, majd a paprikával együtt robotgépben finomra aprítjuk. Egy evőkanál olajat felhevítünk egy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű