BL 55 Finomliszt: 300 g
Vaj/Margarin: 150 g
Cukor: 75 g
Só: 3 g
Darált dió: 40 g
Sütőpor:5 g
Tojás: 1 db
Tejföl: 75 g
habos diótöltelék
Tojásfehérje: 4 db
Cukor: 100 g
Darált dió: 100 g
Reszelt citromhéj: 1 db
Fahéj: kevés,
6-10 db szilva
kevés fahéj
porcukor
A liszt és a zsiradék elmorzsolása
2. A többi tészta képző alapanyag hozzáadásával tészta készítése
3. A tészta hűtőszekrényben való pihentetése 30 percen át
4. A habos diótöltelék elkészítése, a szilva felszeletelése
5. A tészta pihentetése után a kinyújtása, kb. 28cm átmérőjű 3cm magasságú piteformába való helyezése, a habos diótöltelékkel való egyenletes megtöltése, majd a gyümölcs felhelyezése, majd fahéjas porcukorral való meghintése. A maradék tésztából akár rács is készíthető, de a nélkül is megsüthető
6. Sütés: 185 C° előmelegített, száraz légterű, alsó-felső sütési módba állított sütőbe kell a pitét behelyezni és 30-35 percig sütni.
A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport a porcukrot.A tejbe keverjük bele a rumot.vagy rumaromát és fokozatosan adjuk hozzá,hogy jól formálható masszát kapjunk.Osszuk el két felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet, a tejet és a cukrokat összekeverjük és a megmosott rizst megfőzzük benne. A mikor majdnem kihűlt, hozzákeverjük a tojássárgákat, a puha margarint, a reszelt citromhéjat é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral összekeverjük és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a zsírt ( ne sült zsír legyen , hanem fehér ,hideg ) a porcukrot kikeverjük a 2 egész tojással és a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. liszt + porcukor + m. fűszerkeverék + szódabikarbóna --> összekeverjük 2. enyhén olvasztott margarin + méz + tojás 3. villával átkavarjuk (kb. 1 perc) 4. kézzel tésztát...
Elkészítési idő: kb. 3-4 óra Nehézség: Könnyű