30 dkg sima liszt
pici só
1 tojás
2 dl tejföl
rátét:
7 dkg liszt
7 dkg zsír v. margarin
töltelék: 1 rúd
30 dkg tehéntúró
1 ek gríz
1 tojássárga
1 tojásfehérjehab
2 ek cukor
1 ek tejföl
citromhéj,mazsola,vaníliás cukor
töltelék: 1 rúd
50 dkg reszelt alma,cukor,fahéj, 1 ek morzsa v. dió
tetejére:
kevés olajjal elkevert tejföl
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 7 dkg lisztet kikeverjük a 7 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Az almás gofri tökéletes brunch-fogás, de desszertként is szuperül megállja a helyét. Pláne, ha egy-két gombóc vaníliafagyival is megkoronázzátok! ? Az elkészítéséhez az almát n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. A kezeddel morzsold össze, és mehet hozzá a citrom reszelt héja. Dolgozd hozzá a...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje). az 5 tojás fehérjét kemény habbá verjük. Az 5 tojássárgáját, a 25 dkg cukrot és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt egy csipet cukorral felfuttatjuk a tejben. Hozzáadjuk a tojást, a puha vajat és a sót, beleszitáljuk a lisztet, és alaposan kidagasztjuk géppel. Becsomagoljuk, és éjsza...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes