Este: 30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 40 dkg liszt
40 dkg kenyérliszt
1kk cukor
3 - 4 dl víz
1 ek só
Dagaszt. 30 perc kel. Átgyúrni 45 perc kel. Átgyúrni 40 perc kel.
Formázni 30 perc kel.
Hideg sütőbe tepsin 200 fok 75 perc vagy
edénybe 230 fok 75 perc
Vagy:Reggel dagasztani egy adag kenyér tésztát, a hűtőbe kb. öt óra hosszat pihentetni. Utána formázni és a tepsin még egy órát pihentetni. 180 fokon hideg sütővel indítva 75 percig sütni.
A magokat egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk és kihűtjük. Tegyünk rá fedőt, mert a lenmag pattog! Én 20 g tökmag, 20 g napraforgómag, 20 g szezámmag, 20 g lenmag kev...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA kenyeret hosszában bevágjuk, kb. 1,5 cm-es csíkokban, úgy hogy nem vágjuk át. Minden oldalát meg kenjük vajjal és fokhagyma krémmel. Fel szeleteljük a hozzá valókat. A résekbe...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többit a gép elintézi. - Program: alap kenyér
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: KönnyűA kovászt összekavarjuk a vízzel. A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk kovászos keveréket: kézzel összedolgozzuk (ragacsos, lágy tésztát kapunk). Konyharuh...
Elkészítési idő: 135 perc Nehézség: Könnyű