menu

Családireceptkönyv.hu

184.Kovászos-fehér kenyér 1.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


25 dkg kovász
3,5-4 dl víz
30 dkg finomliszt
30 dkg kenyérliszt
2 tk só
1 ek zsír

Elkészítés:


Dagasztás után háromszor hajtogattam, 30 percenként. Formázás után, 3 óra kelés, bevágni, tepsin sütöttem. 250 fokon gőzzel sült 10 percig,majd 200 fokon 35 percig gőz nélkül.

A gömbölyű kenyér, kelés után bevágtam / jénaiban/ vasedényben sütöttem. Hidegen indítottam a sütést, légkeverésen 230 fokon 50 percig sült.

184.Kovászos-fehér  kenyér 1.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Baconben sült sajttekercs
Baconben sült sajttekercs

A kenyér széleit levágjuk, majd egy sodrófával kinyújtjuk. Ráteszünk egy-egy szelet sajtot, majd feltekerük. Rátekerünk egy-egy szelet bacont és fogpiszkálóval rögzítjük. Egy serp...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
TK gyökérkenyér
TK gyökérkenyér

A összes hozzávalót egy olyan méretű tálba tesszük, ahol duplájára tud kelni. Az alapanyagokat fakanállal összekeverjük, és enyhén vizes konyharuhával letakarjuk. A tészta állaga l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Scali kenyér (Limara)
Scali kenyér (Limara)

Kovász hozzávalóit jól elkeverem, majd éjszakára egy ruhával letakarva a konyhában hagyom. Én mindig beteszem az ilyen kovászokat a mikróba vagy a sütőbe, hogy egyenletes hőmérsékl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Friss, ropogós bögrés kenyér házilag  por élesztős
Friss, ropogós bögrés kenyér házilag por élesztős

Így készítsd: Érdemes este összeállítani a tésztát, mert 12 órán keresztül pihentetni kell. A lisztet, a porélesztőt és a sót összekeverjük, és a végén hozzáadjuk a vizet. Ha ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk