menu

Családireceptkönyv.hu

3. Japánbirs dzsem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg japánbirs
1/2 citrom leve
0,5 l víz
0,5 kg alma kockázva
12 dkg cukor v. polisett tabletta

Elkészítés:


A gyümölcsök magházát kivágni, a héj marad. A birst citromos vízbe forrástól 8 percig főzni. Hozzá az alma,kis lángon főzni 10 -15 percet. Átpasszírozni,vissza a tűzre,hogy egyet rottyanjon. Üvegbe tölteni, az üvegeket vízbe állítva 5 percig főzni és hagyni kihűlni.

 3. Japánbirs dzsem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőttek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Eperdzsem
Eperdzsem

Az epreket alapos, többszöri mosás után megtisztítjuk, és egy nagyobb, 6-7 literes fazékba rétegezzük a cukorral. Konyharuhával letakarva 24 órát állni hagyjuk. Ezután feltesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Gyömbéres rebarbaralekvár
Gyömbéres rebarbaralekvár

A rebarbarát megmossuk és hámozás nélkül, kisebb darabokra felvágjuk, majd egy keverőtálba tesszük és beszórjuk kevés cukorral. Ha kiengedte a levét, egy lábosban feltesszük főni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lime-os almakompót
Lime-os almakompót

Egy nagyobb lábasba vizet öntöttem, elkevertem benne a citromlevet és a meghámozott, magháztól megtisztított, nagyobb kockára vágott almát ebbe dobtam bele. Hozzáadtam a karikára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres birsalmalekvár
Fűszeres birsalmalekvár

A birsalmát kimagozzuk, felaprítjuk a héjával együtt, leöntjük a cukorral, letakarjuk, és ha elkezd sercegni, kis lángon főzni kezdjük. Amikor már levet eresztett, beletesszük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk