csipkebogyó (amit egy picit a dér megcsípett)
1 kg bogyó
20 db polisett tabletta /vagy 10-15 dkg cukor
tisztára mosott kiforrázott üvegek
kézi passzírozó
sűrű szövésű szita
A gyümölcsöt jól megmossuk és a két végét levágjuk. Fazékba tesszük, hogy a víz jól ellepje, éjjelre beáztatjuk,majd másnap feltesszük főni, állandóan kevergetve puhára főzzük(1- másfél óráig), ha kell közben a vizet pótoljuk. Vigyázni kell rá, mert könnyen odaég.Lepasszírozzuk és utána a sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk kanállal, hogy a szőreitől megszabaduljunk. Majd lemérjük a súlyát és hozzáadjuk az édesítőt amivel jó sűrűre főzzük állandóan kevergetve. kb. 10 perc. Forrón tiszta üvegekbe töltjük, és száraz dunsztba tesszük egy éjszakára.
Megmossuk a paradicsomokat és az almákat. Kicsumázzuk, jó apróra összevágjuk. Feltesszük egy nagy edényben főni, egy csipet sót teszünk rá. 20 percig főzzük, majd összeturmixoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegsütött tököt ,naspolyát és a birset össze paszírozuk ha szükséges 10% cukrot adunk hozzá.Tartósítót nem teszünk hozzá.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat alaposan megmossuk,felezzük,kimagozzuk.Egy nagy edényben a vízből az édesítővel szirupot készítünk oly módon,hogy addig forraljuk állandó kevergetés mellet,míg fehér h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVegyünk egy üvegfalú tárolóeszközt, pl egy befőttesüveg ideális erre, vagy a fentebb látható tárolóedény. Ha ez megvan, akkor felvágjuk a vöröshagymát karikára meg a fokhagymát. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű