menu

Családireceptkönyv.hu

159. Mini bejgli (kb 60-65 db)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g búzafinomliszt (BL55)
125 g margarin
60 g zsír
50 g porcukor
15 g friss élesztő
pici só
1 db tojássárgája
50 g 30%-os cukrozatlan habtejszín
1 dl kézmeleg víz

Mákos töltelék: (1 adag tésztához
200 g mák
125 g cukor
40 g darált háztartási keksz
125 g forró víz
egy citrom reszelt héja

Diós töltelék: (1 adag tésztához)
200 g darált dió
125 g cukor
40 g darált háztartási keksz
125 g forró víz
Ízlés szerint narancshéj is mehet bele

Gesztenyés töltelék: (1 adag tésztához)
500 g gesztenyemassza
egy kis üveg (30 ml) rumaroma
Ha kell még habtejszínnel higíthatjuk

Kenéshez:
egy egész tojás

Elkészítés:


Mákos töltelékhez:
Először a mákot és cukrot összekeverjük, majd kávédarálón ledaráljuk.

Ha darált mákunk van, akkor porcukorral dolgozzunk.

Hozzákeverjük a darált háztartási kekszet. Belereszeljük egy citrom héját.

Vizet forralunk és kimérünk belőle 125 g-ot, amit hozzáöntünk a keverékhez. Ne a kimért vizet forraljuk, mert elpárolog a víz egy része.

Alaposan elkeverjük, majd hűtőbe rakjuk.

Diós töltelékhez:
A darált dióhoz hozzákeverjük a darált háztartási kekszet.

Vizet forralunk és 125 g-ot hozzáöntünk a cukorhoz és alaposan elkeverjük, hogy feloldódjon. Ezt öntjük a diós kekszre. Ne a cukros vizet forraljuk, mert elpárolog a víz egy része.

Gesztenyés töltelékhez:
A két gesztenyemasszát kiolvasztva egy tálba tesszük. Összenyomkodjuk egy villával és kikeverjük a kis üveg rumaromával.
Tészta és összeállítás:
A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és az egészet elkezdjük kézzel összemorzsolni. Addig gyúrjuk, míg egy homogén tésztát nem kapunk. (nem kell futtatni az élesztőt csak belekeverni a tésztába)

A kész tésztát hűtőbe rakjuk egy órára.

Amikor letelt az egy óra a tésztát kinyújtjuk kb 3 mm vastagságúra.

A töltelékből kb 1,5 cm vastag rudat formázunk és a tészta szélétől 2 cm-re lerakjuk a tésztára. Óvatosan rátekerjük a tésztát a töltelékre, majd ahol összeér a tészta ott elvágjuk és alaposan összenyomkodjuk.

Tepsire rakjuk egymás mellé sorban. Mindegyiket lekenjük tojás sárgájával, majd hűtőbe rakjuk 30 percre.

Ha megszáradt a sárgája lekenjük fehérjével és ismét hűtőbe rakjuk 30 percre.

Ez azért kell, mert így lesz szép márványos a bejglink teteje.

Ha a fehérje is megszáradt, akkor egy késsel felszeleteljük a rudakat kb 2-2,5 cm-es darabokra. Egymás mellé rakjuk legalább fél cm távolságra egymástól szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire.

Ha készen vagyunk előmelegítjük a sütőt alul-felül sütésen 180 fokra.

Így sütjük kb 25-30 percig, vagyis addig, amíg szép barna színt nem kap a teteje.

Ha tetszett a recept és szeretnél értesülni az újdonságokról vagy csak kell néha egy jó ötlet, hogy mit süss, főzz, akkor kövess FB-on. Kattints a következő linkre: https://www.facebook.com/kalcirecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fánk 2019
Fánk 2019

A hozzávalókat mérjük ki a lisztet szitáljuk le. Az élesztőt futtassuk fel tejben pici cukorral. A dagasztó gép üstbe bele rakom a lisztet, élesztőt, cukrot. Reszeljük hozzá a citr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvalekváros csavart fánk
Szilvalekváros csavart fánk

Dagasztó gépbe rakom a tészta hozzávalóit kivétel a tej élesztő amit pici cukorral felfuttatok meg az olaj olvasztott margarin amit ha össze dolgozta a gép a tésztát akkor bele csu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós pite puha zsemle
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Túrós pite puha zsemle

170 C/40 perc

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Eva
Kelt tésztás almás pite
Kelt tésztás almás pite

Kelt tésztát készítünk,1 óra kelesztés almát megdinszteljük tésztát két részre osztjuk, kinyújtuk sütőpapíros tepsipe rakjuk erre búzadarát szórunk majd a kihült almát annak a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk