Tepsi: 22x33 cm!
* 200 g darált mák
* 7 db tojás (m)
* 180 g vaj
* 250 ml tej
* 200 g cukor
* 130 g Liszt
* 1 tok sütőpor
* 1 cs vanilas cukor
* 1 bio citrom reszelt héja
gyümölcs
Tetejére porcukor :)
Sütés 🔥 170 fokon, légkeverés, 40 perc.
Tej melegít hozzá fele cukor, vaníliás cukor,citromhéj, mák.Forral hozzá vaj, Tojásfehérje ver cukor, Tojássárga langyos masszához. Liszt, sütőpor össze .
170 fok 40 perc,légkeverés.
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukor kétharmadával és a vízzel. Hozzávegyítjük a sütőporral elkevert lisztet és a maradék cukorral fényesre v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, alaposan elkeverjük (villával, kanállal, kézi habverővel, stb.), egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát és 180 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverem mint a piskótát. 20*30 cm- és tepsibe tesszük. 170-180 fokon 30 percig sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leirt sorrendben összekeverni robotgéppel, olaj és víz apránként. ( tojásokat a keverőtálba teszem – kimérem a cukrokat a keverőtálba egyből – habosra keverem – kimérem közben...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű