50 dkg liszt
1/2 kk só
2 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg margarin
A töltelékhez:
1 ek olvasztott margarin
2-3 ek cukrozott kakaópor
Az élesztőt felfuttatom (langyos tej, élesztő, cukor). Míg felfut, kimérem a lisztet, hozzáadom a sót, vaníliás cukrot, az olvasztott margarint, és a felfutott élesztőt.
Jól összedolgozom. Könnyű vele dolgozni, hamar összeáll. 1 órát kelesztem.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kinyújtom nem túl vékonyra, lekenem olvasztott margarinnal, leszórom a cukrozott kakaóporral, és feltekerem. Ezután felszeletelem, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatom a csigákat.
180 C fokon 20-25 perc alatt világos barnára sütöm. Porcukorral vagy anélkül tálalom.
A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeshttp://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2015/10/30/klasszikus-reteges-sajtos-stangli-bogresen-is/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból rugalmas, jól nyújtható tésztát dagasztok a kenyérsütőgépben. Ha szükséges még kevés tejet adok hozzá, vagy ha túl lágy a tészta, akkor lisztet. Duplájára kelesztem...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejbe a cukorral felfuttatom a tészta hozzávalóit összegyúrom,Egy lágy ,rugalmas tésztát kell kapnunk.Majd letakarva 1 órát pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű