menu

Családireceptkönyv.hu

196.Ciabatta kenyére


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


előtészta
450 g liszt
450 ml víz
7 g friss élesztő

hozzá
300 g liszt
120 ml víz
14 g só

Elkészítés:


Add hozzá az élesztőt a meleg vízhez. Adjunk hozzá lisztet és keverjük össze. Hagyjuk kelni.
Adjunk hozzá vizet, lisztet és sót. Fakanállal összegyúrjuk. Kivajazott asztalon gyúrjuk a tésztát. Hagyjuk kelni. Hajtsa össze a tésztát és hagyja kelni (2-szer).
A tésztát 3 részre osztjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Nyomd meg ujjaiddal mindegyik cipót.
5 percig sütjük 270°C-on az alsó rácson, majd 10 percig 220°C-on a középső rácson.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://recipescool.com/ciabatta-bread-recipe-
videó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Bagett dagasztás nélküli tésztából
Bagett dagasztás nélküli tésztából

Keverjük el langyos vízben a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és egy erősebb spatulával, vagy fakanál nyelével keverjük össze. Szitáljuk össze a liszteket, keverjük bele a sót...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
 30 perces finom puha meleg kifli!
30 perces finom puha meleg kifli!

A tejből 100 ml-t meglangyosítunk, hozzáadjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztő...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zé-féle sörös félbarna kenyér
Zé-féle sörös félbarna kenyér

A kovászhoz alaposan összekeverjük a rozslisztet, fehérlisztet, élesztőt, mézet és sört és lefedve egy napot hűtőben pihentetjük. Egy keverőtálba tesszük a kovászt, a sört, az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
zsemle ketogén 2
zsemle ketogén 2

Langyos vízbe kevertem a porélesztőt,külön kikevertem a száraz és a nedves alapanyagokat,mígvégül összekevertem az egészet és pár percig gyúrtam,először lágynak tűnik,de ahogy gyúr...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk