menu

Családireceptkönyv.hu

80.Duplán diós, rumos - diós szelet


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 dl bögre

1 bögre darált dió
1 bögre rizsliszt
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 egész tojás
1 sütőpor

Krém:
25 dkg darált dió
20 dkg porcukor
30 dkg margarin
1 teáskanál rumaroma

Tetejére:
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
Felébe, egy pici Holland kakaópor

Elkészítés:


A hozzávalókat jól összekeverjük egy tálban, majd sütőpapírral bélelt, 32 x 20 cm tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A szobahőmérsékletű margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót, és cseppenként a rumot, hogy a krém össze ne menjen. Ha már kihűlt a diós tészta, kettévágjuk, és a diós krémmel megtöltjük, egy kicsit hagyjunk a tetejére is. . Díszítésnek, a margarint habosra keverjük a porcukorral, felébe teszünk egy kis kakaóport, jól kikeverjük, majd habzsákba töltjük. Egy csík fehér, egy csík kakaós krém., felváltva a tésztára

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Bögrés sütemények,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Vajas pogácsa, bögrésen
Vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Répatorta
Répatorta

A száraz anyagokat összekeverjük egy nagy tálba az olajjal. A tojásokat és a tejfölt jól felverjük és a lisztes keverékhez keverjük addig meg sima nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Bögrés diós süti zsírral
Bögrés diós süti zsírral

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Márványos kalács
Márványos kalács

. A sütőt kapcsoljuk be 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. 3. Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a vaníliás cukrot a puh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk