5 kg eper
1/2 kg eritrit /édesítő
kis pektin
1/2 dl citromlé
lé: édesítő
citromlé
Eper darálni.Rá kis édesítő, levet enged, amiből szörp lesz.
Leszűrni, a levet édesíteni. Főzés nélkül üvegbe tenni.
Epret főzni, sűrűre. Tányérra kis eper, kocsonyás,jó.
Folpack, rá benzoát, folpack kos időre fejre állítani.
A zsírt felolvasztjuk, rádobjuk a csíkokra vágott hagymát és paprikát és a felkockázott paradicsomot. Összefőzzükni, amíg puha nem lesz. Üvegekbe töltjük, késhegynyi tartósítót...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselésítőt (agár agár, petkin, Oetker, Haas, stb.) cukorral ék kell keverni, hogy ne l hyen csomós a lekvárban.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromfű leveleket jól megmossuk, és két liter vízzel egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikára vágott és kimagozott a citromot. Lefedve másnapig állni hagyjuk. Másnap leszűrjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 kg kápia parikát megtisztítok, kicsumázok, majd felteszek főzni. 1 jó közepes zellert tisztítok, szeletelek, és azt is megfőzöm. Ha a paprika és a zeller is puha, leszűröm őke...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű