este:30 dkg liszt
4 dl víz
7 g porélesztő
reggel: 80 dkg liszt
1 kk cukor
3-4 dl víz
1 ek só
dagaszt 30 perc kel
átgyúr 90 p kel, oszt gömbölyít
formáz 30 p kel
bevág, spriccel
200 fok 20 perc gőzbe,vizes edény ki
még 30 p süt,spricc
alaposan kidagasztom, 40 percet kelesztem, majd 20 dkg-os darabokra vágom, kigömbölyítem, 15 perc pihenő letakarva, ezután formázom, sütőpapiros tepsire sorakoztatom, itt is kelesz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szokásos módon bedagasztom a tésztát, majd hagyom, hogy duplájára keljen. Ezután enyhén lisztezett felületre borítom, három egyenlő részre osztom. Gömbölyítem őket, majd kb. 10 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztom, közben figyelem, kellhet bele még víz, ha nem elég lágy a tészta! Majd az utolsó pár percben hozzáadom a magkeveréket is. Kicsit lágy, ragadós a tészta, ilyennek kell le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd a joghurtot és a vizet, dolgozzunk belőle lágy tésztát. A begyúrt tésztát osszuk 8 cipóra, formázzunk a té...
Elkészítési idő: 15+40 perc Nehézség: Könnyű