140 g fehér kovász
350 g víz
20 g tejsavó
150 g graham lisz
100 g TK rozslisz
250 g BL 80 Szabó kenyérlisz
20 g burgonyapehely
20 g őrölt lenmag
5 g őrölt fekete köménymag
30 g aszalt paradicsom
12 g só
Előtésztát készítettem:
140 g kovászt,350 g vizet, 150 g graham lisztet, 100 g rozslisztet, 20 g burgonyapelyhet összekevertem, és 6 órát kelesztettem.
Ezután a többi hozzávalót is hozzákevertem és géppel dagasztottam . A sót és az aszalt paradicsomot csak a vége felé tettem a tésztához
Dagasztás után kétszer hajtogattam és kétszer formáztam, majd hűtőben kelesztettem 6 óra 30 percet. Reggel 2 óra 30 percet kelt konyhapulton. Sütőpapírral bélelt öntöttvas edénybe tettem bevágás után. Hideg sütőben kezdtem sütni. 275 fokon/ ez nálam a legmagasabb hőfok/ alsó+felső lángon 35 percig fedővel,
200 fokon alsó lángon fedő nélkül 15 percig
200 fokon alsó+ felső lángon 15 percig
Nagyon finom, könnyű, puha lett.
1 kg
2017.09.17-18
Egy tálba mérjük a liszteket, a zabpelyhet, a szárított búzakovászt és a sót. Alaposan elkeverjük, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ide öntjük a vizet, a tejfölt, a mézet, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, majd a feléhez keverjük hozzá a cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Ezután takarjuk le, és pár perc alatt futtassuk fel. A maradék langyos tejet keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy nagy tálat elővettem 2 dl tej 2 dl kézmeleg víz egy fél élesztőt belemorzsoltam egy teáskanál cukrot is, elkevertem, és 5 bögre lisztet 2 dl a bögre mérete, aminek a tetejére...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű